miercuri, 18 iunie 2008

Chiar mai merita sa traim!

DA!Chiar mai merita sa traim.Exista multe bucurii in viata pe langa multe magarii si tristeti,chiar exista si bucurii si frumuseti care te fac mandru ca esti om si ca ai ocazia sa le simti sau sa le vezi..

Inca mai avem de ce sa ne bucuram, nu merita sa fim tristi cand tot ce ne inconjoara ne surade cand ne vad trisiti si abatuti si fara speranta,atunci vine o raza de speranta care iti atinge fata usor si spune:”nu trebuie sa iti pierzi increderea in tine!”

Exista multe momente in viata in care simtim ca nu mai avem pentru ce sa traim,momente de cumpana care ne fac sa deschidem ochii si sa vedem ce e frumos.

Te simti un Dumnezeu cand esti in fata unui peisaj mirific ..pe care stai sa il privesti minute si ore in sir tot crezand ca nu poate fi adevarata acea frumusete…

Te simti neputincios sa dai o replica pe masura unui “TE IUBESC” ce iti umple inima si te lasa fara gras…ce te face sa gandesti ca nu esti singur pe lume,ca se gandeste cineva la tine si ca ii pasa…

Viata nu trebuie privita doar in alb si negru ,ci trebuie privita in culori…Trebuie sa coloram orice moment din viata,fie el bun sau rau.

In viata sunt tot felul de mizerii in care nu trebuie sa ne bagam pentru a nu face parte din lumea asta care a devenit de kkt si sa stam in partea ei frumoasa in care nu exista razboaie ,certuri si neintelegeri,trufie si mandrie.Haideti sa stam departe de ele ,sa stam acolo unde exista iubire, intelegere, si unde se fac lucruri frumoase si constructive.

Trebuie sa invatam ca la un rau facut noua nu trebuie sa raspundem in acelasi mod.Daca tu ii vei face un bine celui care ti-a facut in rau isi va da seama ca a gresit si isi va cere scuze si va face si el la fel.

Lumea chiar este plina de lucruri frumoase: priviti natura,ascultati muzica buna, cititi poezii si romane de dragoste,ascultati sentimentele altora, spuneti-va sentimentele frumoase,nu le lasati inauntru vostru sa va macine pentru ca odata spuse pot bucura un suflet sau mai multe, sa vedeti ca poate fi foarte frumoasa si distractiva viata,insa trebuie sa stim sa o traim.

NU trebuie sa mai lasam lumea sa se mai imparta dupa echipe de fotbal , genuri de muzica ascultate si rase umane…aceasta mentalitate e foarte gresita,toti suntem oameni,nu conteaza cu ce echipa de fotbal tinem sau dak ascultam manele sau rock sau dak suntem negrii albi sau galbeni…suntem oameni si trebuie sa ne bucuram de aceasta onoare pe care Dumnezeu ne-a facut-o.

Merita sa traim sa vedem cum se bucura oamenii de lucrurile frumoase pe care noi le-am facut si care mai devreme sau mai tarziuu o sa bucure multe persoane,nu conteaza cat de neinsemnat e lucrul facut.

Toti bucuram pe cate cineva,muzicantii bucura auzul si sufletul,scriitorii vazul si sufletul,pictorii si sulptorii bucura vazut si sufletul, actorii auzul vazul si sufletul, muncitorii pe santier bucura sufletul sefilor, fotomodelele bucura sufletele privitorilor, fiecare om cu meseria sa bucura sufletul cuiva,care mai devreme sau mai tarziu ii va multimi printr-un gest care il va coplesi.

Trebuie sa stim sa traim ca sa stim sa ne bucuram…nu lasa clipele frumoase sa treaca pe langa tine fara sa le fructifici si sa te bucuri de ele la maxim penrtu ca mai tarziu iti va parea rau…trebuie sa ne bucuram de orice fleac,de orice lucru pe care la inceput il credem neinsemnat…

Trebuie sa stim sa ne jucam, este foarte important sa nu uitam ca suntem copii,toata viata suntem copii si trebuie sa ne jucam si sa ne bucuram cum fac cei mici ,trebuie sa invatam de la ei,pentru ca numai ei stiu sa se bucure de viata fara a avea vreo grija,fara sa se gandeasca la bani si alte lucruri care crezi ca sunt importatnte dar nu sunt la fel de importante ca bucuria sufletului tau.

Sufletul tau trebuie sa se bucure nu sa planga….iti trebuie mult mai multe bucurii decat suferinte si asta o poti face de unul singur si numai singur te poti ajuta.