luni, 24 august 2009



Prea multa ura, prea multe intrebari, prea putine raspunsuri. Am incetat sa le mai caut...E inutil.
Ma simt altfel..altcineva. Lumea din jur se contopeste in ceea ce ieri, cu sfiala am fost, si mi-e atat de teama...Ca e atat de rea.. Asa a fost mereu, dar eu am crezut cu atata ardoare ca o pot schimba..Am sperat.. Atatea intrebari, atat de putine raspunsuri...
Sunt doar un prunc naiv, nascut din vise si speranta. Pasesc curajoasa,sperand sa gasesc "inceputul" pe care, oarba fiind, nu am puterea sa-l descopar decat contopindu-ma cu el. Naiva, pura, visatoare, cred prosteste ca va fi bine, dar odata cu trecerea acestui prag, ma pierd. Indoiala imi bate tare in piept dar drumul inapoi este inchis... L-a sters timpul. Furtuna de nisip din desertul in care ma aflu s-a dezlantuit. Mii de firicele de praf imi zgarie fata, sagetand-o. Inca un moment, si o lacrima imi spala obrazul...
O singura lacrima a fost de ajuns sa innece tot nisipul intr-o mare de amagire si regret. Acum ochii mei nu mai stralucesc de iubire, ci de ura. Am senzatia ca nu mai pot respira, ceva pe dinauntru ma macina... Imi incrunt sprancenele si, plina de suferinta, privesc dintr-un unghi stingher alti si alti "initiati" care se zbat in furtuna de nisip la fel ca si mine...Eu acum sunt de partea cealalta... Am intrat intr-un joc mult prea greu, cu prea putine reguli utile, cu prea multe obsesii si ambitii. Dar obligatoriu. Cu ochii reci, ragusita si lipsita de orice speranta,ma uit spre cer si strig. M-am pierdut cu totul, m-am schimbat...Acum lacrimile mele nu mai au puterea sa innece furtuni de nisip, dar continua sa curga neincetat... Prea multa ura, prea multe intrebari, prea putine raspunsuri..
Am incetat sa le mai caut...E inutil...

Andreea…Nimeni nu o putea descrie mai bine decat o facea ea…pura…realista..visatoare…vroia sa schimbe lumea cu propriile ei puteri…si o putea face daca viata o lasa sa isi continue drumul, fara sa i-l intrerupa cand aripile incepeau sa ii creasca!!!
SI EU TE IUBESC ANDREEA!!!Stiu ca e prea tarziu...dar asa suntem noi,oamenii, muritorii, ne dam seama de ceea ce iubim abia cand nu o mai putem face...

Ideo Ideis 2009



S-a terminat si a IV-a editie a Ideo Ideis, cea de-a 2-a la care am participat eu si trupa “Oglinzi” o editie care din nou a fost peste asteptarile participantilor, editie care a reusit sa trreaca peste criza financiara, editie cara pentru trupa noastra nu a mai fost la fel de frumoasa pentru trupa noastra, dar ne bucuram ca ne-a ajutat foarte mult sa trecem mai repede peste incercarea la care ne-a supus viata si ne-a unit.
Ideo Ideis este festivalul la care as veni pana nu m-ar mai duce picioarele, cred ca si atunci as face orice sa ajung…este incredibil ce se intampla aici, nu se poate explica in cuvinte. Pe langa faptul ca oamenii care fac acest festival intr-un oras care nu are teatru iubesc enorm teatru, festivalul si tinerii, si cei care vijn acolo ca invitati sau ca participanti iubesc la fel de mult teatrul si Ideo Ideis…asta leaga oamenii de aici.
Deja oamenii care vin, o fac de placere, nu se mai gandesc la ce beneficii au ei…oricine ar fi ei…fie ca sunt din juriu, organizare si training, pentru ca sunt siguri ca oricine invata din acest festival cate ceva sa nu va uita.
Trupele sunt de asemenea la nivelul festivalului si progreseaza de la an la an, si competitia devin in fiecare an mai stransa si mai frumoasa,de fapt nu as spune ca trupele de aici sunt in copetitie…ele vin la Ideo Ideis pentru ca le place teatru, le faca placere sa joace in catrul festivalului si nu mai conteaza foarte mult cine castiga, pentru ca oricum diferenta dintre trupe nu este mare.
Un alt fapt care face acest festival atat de cautat si de iubit este juriul din care fac parte oameni pecare rar ii vezi impreuna…deoarece sunt dintre cei mai buni in ceea ce fac: critica de teatru si actori, fie ca sa bazeaza mai mult pe film sau teatru.
Trainerii , la fel sunt dintre cei mai buni studenti la master sau tineri actori, abia iesiti din institutul de teatru.
Tot ce se intampla la Alexandria in timpul acestui festival este ca o poveste, nu cred ca este o persoana care sa plece de la Ideo si sa spuna ca nu a invatat nimic,este imposibil.
Faima acestui festival a ajuns pana la Hollywood, de unde Jeremy Irons a trimis un mesaj pentru Ideo Ideis prin sustinatoarea acestui eveniment, Angela Gheorghiu.
Ideo este un festival la care nimic nu este lasat de izbeliste, din aceasta cauza, la evenimentele speciale participa actori mari ai scenei romanesti precum Horatiu Malaele, Florin Piersic Jr, Nicolae Urs, Catalin Fumuru, Vlad Logigan si multi altii.
Asta face ca plecarea de la Alexandria dupa acest festival sa fie trista in fiecare an.

sâmbătă, 15 august 2009

Pretuiti tot!

Pretuitii pe oamenii de laga voi in fiecare secunda a vietii, cu fiecare inspiratie si expiratie, e crunt sa pierzi o fiinta draga, pentru ca abia apoi sa iti dai seama ca trebuie sa tii la ei si sa le zici de fiecare data cat de importanti sunt in viata ta…sa le spui de fiecare data “te iubesc” sau “ vreau sa imi fii mai aproape” sa le spui tot ce simti pentru ei.
E incredibil cat de usor te poate parasi cineva , si cand te gandesti cat timp iti ia sa iti faci un prieten si sa ai incredere in el…
Alegeti-va prietenii sa pretuitii fara limite, fara rusine si fara inhibitii…ei sunt cei care va sunt alaturi si cei care au grija de voi,ei si familia…Aveti grija de oamenii dragi ca va scapa printre degete…spuneti-le in fiecare secunda cat inseamna pentru voi cei apropiati voua.
Pretuti feicare gest al lor, tineti minte fiecare moment frumos alturi de ei…pentru ca fara ei nu a-ti avea nimic..
Uniti-va si formati o “familie”, traiti in ea asa trebuie sa va simtiti alaturi de oamenii extraordinari care va sunt alaturi zi si noapte.