duminică, 26 decembrie 2010

Rasu - plansu'

Recent am fost cu un prieten(Alin), la un cunoscut magazin din Bucuresti pentru a cumpara o punga pentru cadou si o felicitare. Cand am ajuns la casa am intrebat-o pe doamna de la casa daca ne poate imprumuta un pix, in continuare va voi prezenta cum a decurs dialogul:
Noi: - Aveti cumva sa ne imprumutati si un pix sa scriem cateva cuvinte pe felicitare?
Vanzatoarea: - Nu…de fapt am dar nu vi-l pot da!
Noi: - Nu ne trebuie decat pentru a scrie 5 cuvinte…
V: - Pai am doar unul si nu vi-l pot da…daca vine cineva sa plateascu cu cardul?
Noi: - Cand doamna?( asta in conditiile in care nu mai era nimeni la coada)
V: - In astea 5 minute…
Noi: - Care 5 minute doamna ca ne trebuie mai putin de 1 minut…
V: - Nu!
Alin: - Doamna…pentru asta traiti dumneavoastra? Pentru un pix?
V: - La revedere …Va mai asteptam pe la noi!
Alin: - Stati linistita!

joi, 23 decembrie 2010

Draga Mos Craciun,

In acest an, de Craciun, mai mult decat orice lucru material, imi doresc sa le destupi mintile oamenilor, sa faci o campanie mare, mare de tot impotriva tuturor filmuletelor de pe internet cu tot felul de oameni care sunt luati in ras din cauza defectelor pe care le au, dar pe care cei care ii vad ii imita si ajung sa nu mai poata scoate doua vorbe fara sa imite ceva ce au vazut pe youtube, de exemplu. Iar mai apoi, televiziunile, pentru a face rating se duc la acei oameni care au aparut pe internet si au spus lucruri “trasnite” din cauza faptului ca nu sunt oameni cu prea multa carte sau cultura, si le iau interviuri, ii invita in emisiuni sau mai rau, ii imita si fac adevarate seriale din asta(s-a facut asta pana s-a ajuns la blasfemie, oare nu e de ajuns????????nu isi pune nimeni semen de intrebare…oare oamenii care se uita la asa ceva nunu isi dau seama ca nu e deloc OK?).
Mos Craciun, nu vreau sa fim vazuti, pe langa cersetori, tigani si gay, ca un popor care rade cu gurile pana la urechi si isi imita semenii care nu stiu sa vorbeasca. Nu asta vreau sa ne repezinte.
Si mai vreau , Mos Craciun ca oamenii sa nu mai faca rating la emisiuni precum “La naiba, sa povestim”, “ In puii mei”,” Acces direct”, “iubire interzisa” sau multe altele, despre o mare parte din acestea ar trebui ca oamenii sa isi idea seama ca sunt niste porcarii numai din titlu, daca am ajuns ca si in titlul emisiunilor sa avem cuvinte oarecum licentioase…
Astazi am intrat pe youtube pentru a asculta Second Waltz a lui Shostakovich', am constatat cu stupoare ca acesta care e postat acum 3 ani si este accesat din toata lumea are mult, mult mai putine vizualizari decat “pervesa de pe Targul Ocna” sau clipurile puse cu Domnul Bendeac imitand diverse personaje mioritice.
Dragi compatrioti nu vreti dumneavoastra sa nu mai bagati bani in visteriile televiziunilor uitandu-va la asemenea prostii de la care nu aveti nimic de invatat.
Ma bucur foarte tare ca va incepe emisiunea “Romania’s got talent” , asa copiata cum e ea…asa vom vedea si noi ca avem mult mai multe valori, oameni pe care ii putem numi cu termenul de valori in tara…nu analfabeti de care sa radem…nu au nicio vina ei ca nu au scoala si ca sunt de la tara, adevarul e ca oamenii acestia fara carte ne lucreaza noua pamanturile si cultiva legume si fructe pentru a avea noi , ei ne tin oarecum in viata…si noi ne hlizim uitandu-ne la ei ca nu stiu sa vorbeasca corect sau ca sunt bolnavi, este rusinos ce facem…poate reusim sa ne indreptam…
Vorbeam de “Romania’s got talent”, cu o floare nu se face primavara, am face bine sa avem mult mai multe proiecte de genul acesta.
Exista atatea domenii la care am putea excela,, exista atatia copii care au talent mult in diverse domenii si atatia oameni care ar trebui facuti cunoscuti si valorificati, dar noi nu, ii lasam sa nu isi poata valorifica talentele pentru ca nu au bani sau ii lasam sa plece din tara si sa se faleasca strainii cu ei, ca ia uite ce architect bun avem, a castigat nu stiu ce concurs, ia uite ce scriitoare buna avem, a castigat premiul nobel pentru literatura, ia uite ce fizician bun , ia uite ce balerin…nu va vine sa va bagati unghia in gat???

Iti multumesc ca m-ai ascultat Mos Craciun, poate ca atunci cand vei trece prin casele romanilor, anul acesta sa le spui cateva cuvinte din ce am aberat eu aici…

duminică, 5 decembrie 2010

ASA DA!

Saptamana aceasta am vazut in zona Universitatii, o fata intre 20 si 25 de ani, care a vazut pe jos un pachet de tigari calcat in picioare( deci gol) si s-a aplecat l-a luat si l-a aruncat la un cos de gunoi.

LA MAI MULTE!

joi, 2 decembrie 2010

expresii populare sugerand starea de "ameteala"

Cand vine vorba de alcool, romanii sunt foarte inventivi in ceea ce priveste starea lor de dupa ce aceasta licoare magica cu formula chimica, C6H5O, isi face efectul. Ei spun in felul urmator: (de la cele mai normale pana la cele mai caudate expresii)
- M-am imbatat – cea mai veche forma
- M-am ametit
- M-am facut crita
- M-am trotilat
- M-am facut bata
- M-am facut varza
- M-am facut ciocan, patent
- M-am facut kkt
- Mi-am spart capul
- Am dat cu capu de asfalt
- M-am facut craca
- M-am facut nuca
- M-am lecuit
- M-am facut lemn
- M-am facut GOZ
- M-am facut bici
-
…si multe altele…dare eu ma opresc aici si mai astept expresii de ale voastre pentru ca sunt sigur ca stiti mult mai multe decat mine...o sa le postez pe toate:)