luni, 24 august 2009

Ideo Ideis 2009



S-a terminat si a IV-a editie a Ideo Ideis, cea de-a 2-a la care am participat eu si trupa “Oglinzi” o editie care din nou a fost peste asteptarile participantilor, editie care a reusit sa trreaca peste criza financiara, editie cara pentru trupa noastra nu a mai fost la fel de frumoasa pentru trupa noastra, dar ne bucuram ca ne-a ajutat foarte mult sa trecem mai repede peste incercarea la care ne-a supus viata si ne-a unit.
Ideo Ideis este festivalul la care as veni pana nu m-ar mai duce picioarele, cred ca si atunci as face orice sa ajung…este incredibil ce se intampla aici, nu se poate explica in cuvinte. Pe langa faptul ca oamenii care fac acest festival intr-un oras care nu are teatru iubesc enorm teatru, festivalul si tinerii, si cei care vijn acolo ca invitati sau ca participanti iubesc la fel de mult teatrul si Ideo Ideis…asta leaga oamenii de aici.
Deja oamenii care vin, o fac de placere, nu se mai gandesc la ce beneficii au ei…oricine ar fi ei…fie ca sunt din juriu, organizare si training, pentru ca sunt siguri ca oricine invata din acest festival cate ceva sa nu va uita.
Trupele sunt de asemenea la nivelul festivalului si progreseaza de la an la an, si competitia devin in fiecare an mai stransa si mai frumoasa,de fapt nu as spune ca trupele de aici sunt in copetitie…ele vin la Ideo Ideis pentru ca le place teatru, le faca placere sa joace in catrul festivalului si nu mai conteaza foarte mult cine castiga, pentru ca oricum diferenta dintre trupe nu este mare.
Un alt fapt care face acest festival atat de cautat si de iubit este juriul din care fac parte oameni pecare rar ii vezi impreuna…deoarece sunt dintre cei mai buni in ceea ce fac: critica de teatru si actori, fie ca sa bazeaza mai mult pe film sau teatru.
Trainerii , la fel sunt dintre cei mai buni studenti la master sau tineri actori, abia iesiti din institutul de teatru.
Tot ce se intampla la Alexandria in timpul acestui festival este ca o poveste, nu cred ca este o persoana care sa plece de la Ideo si sa spuna ca nu a invatat nimic,este imposibil.
Faima acestui festival a ajuns pana la Hollywood, de unde Jeremy Irons a trimis un mesaj pentru Ideo Ideis prin sustinatoarea acestui eveniment, Angela Gheorghiu.
Ideo este un festival la care nimic nu este lasat de izbeliste, din aceasta cauza, la evenimentele speciale participa actori mari ai scenei romanesti precum Horatiu Malaele, Florin Piersic Jr, Nicolae Urs, Catalin Fumuru, Vlad Logigan si multi altii.
Asta face ca plecarea de la Alexandria dupa acest festival sa fie trista in fiecare an.

Niciun comentariu: