luni, 27 octombrie 2008

Ce e actorul...

Actorul este un sclav al replicii si al publicului.
Pe amandoua le slujeste cu sfintenie.
Actorul este un personaj pururi singur chiar daca langa el sunt persoane ,el tot singur se simte …singurul loc incare nu se simte singur este SCENA,acolo este el cu el si cu replica si cu PUBLICUL(ii place sa fie incanjurat de cei pe care ii iubeste).
Actorul este un personaj umil,impropriu spun “personaj”
Actorul se simte implinit doar cand are un personaj cu care se poate contopi,un actor cu personajul sau formeaza o singura entitate ,un singur individ.Actorul face in asa fel incat personalitatea sa sa se schimbe in a personajului atata timp cat il interpreteaza.
Actorul este un individ de care nu ii pasa nimanui ,nu conteaza daca el este fericit sau trist,implinit sau ‘sarac’,el trebuie sa isi interpreteze rolul si sa transmita starea personajului sau.
Acest individ isi face meseria cu pasiune,nu cred ca exsiata actor care sa nu isi iubeasca meseria.
Cel mai dur juriu al actorului este publicul ,pentru public el se sacrifica munceste,plange ,rade, isi varsa sudoarea si la sfarsitul fiecarei reprezentatii isi asteapta laudele din partea juriului sau.
Multumirea fiecarui actor sunt aplauzele .fara aplauze actorul moare…
E o senzatie unica si foarte emotionanata sa stai In fata unei Sali pline de oameni pe care nu ii cunosti si nu te cunosc dar cunosc personajul tau si sa te aplaude minute in sir stand in picioare si tu sa nu le poti multumi pentru onoarea acordata decat prin cateva plecaciuni umile cu ochii inlacrimati.
Teatrul este mai greu ca filmul,pentru ca teatru il faci live la teatru nu poti sa gresesti in timpul unui spectacol,dar actorul de teatru se poate bucura pe viu de iubirea publicului sau venit sa il vada si sa il laude.
De aceea teatrul este si mai emotionant ca filmul.
Actorul nu este un om normal cand este in lumina raflectoarelor,el este un om special care se metamorfozeaza in alte personaje pentru a oferi oamenilor ce il iubesc si ii iubeste un spectacol de care sa se bucure,dar in afara luminii puternice a reflectoarelor,in afara scenei…el este un umil om ce se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta traind din vise marete.
El se simte implinit doar atunci cand este el cu el cu replicile sale si cu publicul pe scena,atunci pentru el este repetitia finala,atunci se vede munca sa de luni intregi si se vede daca munca sa a fost sau nu in zadar.
Actorul este un scclav al cuvantului pentru a transmite mesajul replicii sale.
Un actor isi da singur seama daca a interpretat rolul sau la capacitate maxima si daca stie ca nu a fost bine…merge singur in fata publicului sau si spune:”Aplaudati-ma,dar cu palme pe obraz!”
Cu talentul actoricesc te nasti,insa niciodata talentul nu este destul.Talentul il ai degeaba daca nu muncesti sa te descoperi pe tine…
ASA CA DACA VREI SA AJUNGI IN ROLUL UNUI ACTOR,DU-TE SI MUNCECTE!!!!VISELE INSEAMNA MUNCA!!!!

Un comentariu:

Alecsandra spunea...

'visele inseamna munca' [sfarsitul care trbuia citit :) ]
'am stiut intotdeauna ca voi apartine publicului.
nu pentru ca as fi fost talentat sau frumoas, ci pentru ca nu am apartinut niciodata cuiva.'
tu [voi, Oglinzi] chair aveti de ce sa fiti mandri :) si altii la randul lor sunt mandrii ca existati :)